Flaczki z boczniaków

  • 16 marca 2023, 13:03


Składniki:

250 g boczniaków
1 cebula
1 łyżka masła
150 g włoszczyzny paski
1 ząbek czosnku
200 g polpy pomidorowej
2,5 l wody/ wywaru
100 g makaronu drobne muszelki
sól, pieprz
Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Boczniaki kroimy w paski, cebulę obieramy, kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło, wsypujemy boczniaki i cebulę, smażymy. Podlewamy wodą lub wywarem, dodajemy włoszczyznę, zagotowujemy. Do zupy wlewamy polpe pomidorową, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy ok.5 minut, aż włoszczyzna będzie miękka. Wsypujemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy.

Tagi: Zupa

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *